Facebook Pixel
SEO

Teknik SEO Nedir?

SEO kavramına, dijital dünya ile ilgilenen herkes artık aşina. Ancak “Teknik SEO nedir?” sorusunun yanıtı, henüz tam olarak açıklık kazanmadı. Teknik SEO, web sitelerinin arama motorları üzerinde üst sıralarda konumlamasını sağlamak için yapılan teknik düzenlemelerdir. Arama motorları üzerinde kolay bulunur ve anlaşılır hale getirilen site içerikleri, belirli bir teknikle üretilir. Tarama sonuçlarında tahmin edilebilir anahtar kelimeler yardımıyla aşama kaydetmek esastır. İçerikler SEO için gerekli optimizasyona tabi tutulur ve zengin bir veri tabanı oluşturmak hedeflenir.

Bu yazımda Teknik SEO’nun kullanımına dair detaylı bir bilgilendirme yapmayı hedefliyorum. Yazımızda önce Teknik SEO’nun farkına, önemine ve çalışma prensibine değinip genel bir tanımlama yapacağım. Sonraki aşamada Teknik SEO’nun temel bileşenlerini detaylıca inceleyip daha sonra ise bütün işlemleri kontrolden geçirmek için checklist hazırlayarak hatalarımızı düzeltmenin yollarından bahsedeceğim.

Google SEO Hakkında Kapsamlı Bilgi İçin Ziyaret Et: https://www.fahridemir.com/seo-nedir/

Teknik SEO’nun Farkı Nedir?

Web sitenizin sıralamasını ve içerik kalitesini yükseltmek görevini üstlenen Teknik SEO, sayfanızın içyapısında kullanılan bir yöntemdir. Sayfanızın salt algoritmalar için iyileştirilmesi düşüncesi çok doğru değildir. Kullanıcılar için yeterince kaliteli bir içerik hazırlamayı hedeflerseniz zaten algoritmaların da dikkatini çekersiniz. Teknik destek daha çok sitenizin ulaşılabilirliğine yardımcı olur. Teknik SEO, içeriklerinizi sayısal verilere uyumlandırır.

Teknik SEO Kullanımı Siteniz için Neden Gereklidir?

Arama motorlarının çalışma sistemi, en uygun ve doğru içerikleri kullanıcılara ulaştırmaktır. Kullanıcılar, kaliteli içeriğin en kısa sürede önlerine çıkmasını ister. Bu hizmetin sağlayıcısı olan arama motorları da yine kendi aralarında bir rekabet ortamına tabidirler.

Arama motorları arasında en belirgin konuma sahip olan Google, web sitelerini onlarca sistematik elemeye maruz bırakır. Taramalar sonucunda bir web sitesinin Google algoritmasını aşması, ancak doğru teknik altyapıyı oluşturmasından geçer. İşte burada devreye Teknik SEO girer.

Google’ın çalışma prensibi kullanıcılarına en iyi arama seçeneklerini en hızlı biçimde sunmaktır. Dolayısıyla Google algoritmaları, web sitelerini görsel, yazılı, teknik ve tasarım bakımından sürekli güncellenen uzantılar aracılığıyla değerlendirir ve sıralar.

Google’ın bu konuda çalıştırdığı oldukça donanımlı mühendisler, bilgisayar programcıları ve arama motorlarının rekabet ortamı sayesinde güçlü bir yapıya sahip olduğunu belirtmek gerekir. Web site sahiplerinin bu rekabet ortamında kullanacağı güç ise Teknik SEO’nun hata ve sorun giderici çözüm yolları ve sürekli güncellenen uzantılarıdır. Siteniz için bütün işlemleri doğru bir yöntemle yürütürken bir anda yapacağınız büyük bir hata her şeyi mahvedebilir.

Teknik SEO Neden Gerekli

Teknik SEO Nasıl Çalışır?

Teknik SEO, web sitelerinin içerik bakımından uyumluluğunu ölçtüğü algoritmalar üzerinden standartlar belirler. Bu standartlar, sayısal veriler üzerinden milyonlarca içerik üreticisi arasında karşılaştırmalar yapar. Mantıksal olarak doğru etiket ve anahtar kelime kullanımı yapan siteler, mıknatıs etkisi gibi üst sıralara ulaşır. Teknik SEO, sitenizin gereksinimlerini arama motorlarının standartlarını baz alarak giderir ve onarımlar yapar. Sağlayacağı fayda açısından ele alırsak siteniz ziyaretçi bakımından zenginleşecek ve aynı zamanda kaliteli bir görünüm kazanmış olacaktır.

Google ADS hizmeti almak ve bir profesyonele danışmak için ziyaret et: https://www.fahridemir.com/adwords-uzmani/

Bu noktada bir diğer önemli unsur ortaya çıkar; site içi donanımın hızlı ve akışa elverişli olması… Web sitelerinin hızlı çalışması için teknik olarak birçok adım vardır. Hız bakımından değerlendirirsek sorun giderici uzantılar sayesinde site içinde düzenlemeler yaparak gereken hıza ulaşmak mümkün hale gelir.

Teknik SEO’nun neden önemli olduğunu ve nasıl çalıştığını anladığımıza göre; temel Teknik SEO bileşenlerini incelemeye başlayabiliriz.

Temel Teknik SEO Bileşenleri

Teknik SEO’nun web siteniz üzerinde istediğiniz etkileri gösterebilmesi için belli başlı formüllerin yerinde ve en doğru yöntemle gerçekleştirilmesi gerekmektedir. Bu formüllerin en doğru şekilde oluşturulması için de temel Teknik SEO bileşenlerinin adım adım uygulanması gerekir. Şimdi önem sırasına göre bu bileşenleri sıralayıp uygulanması gereken işlemleri sıralayacağız.

1. URL Optimizasyonu

Teknik SEO çalışmalarında en önemli bileşenlerden biri URL optimizasyonu yapmaktır. URL optimizasyonu, URL yapısının basitleştirilmesini ve bu yolla hız konusunda aşama kaydetmeyi ifade ediyor. URL yapısının kısa ve kapalı bir biçimde oluşturulmasıyla Google algoritmaları, daha hızlı bir şekilde web sitenizi algılayabiliyor. Bu da hız konusunda bir adım daha atıp rakipleriniz karşısında ilerlemenizi sağlıyor.

URL yapısının uzun ve karmaşık olması, algoritmaların sitenizi algılamasını geciktiriyor ve daha sade URL oluşturan rakiplerin önünüze geçmesine sebep oluyor. Dolayısıyla URL yapınızı olabildiğince sade ve açıklayıcı hale getirmelisiniz.

Teknik SEO uyumlu URL oluşturmak için aşağıdaki maddelere dikkat etmek gerekir:

  • İdeal URL oluşturabilmek için öncelikle küçük harf kullanımına ve kelimeleri “-“ ile kısaltmaya dikkat etmekte yarar vardır.
  • Fazladan sözcük ve karakter kullanmak da yapının uzayıp karmaşıklaşmasına neden olur.
  • Kullanıcıların size arama motorlarından kolayca ulaşmasını sağlamak için anahtar kelimeleri URL içinde kullanın.
  • Eski içerikler üzerinde URL düzeltmeleri yapmanın bir yararı yoktur. Bu nedenle yeni içeriklerde bu kullanıma dikkat etmek daha doğrudur.

2. Site Haritası

Site haritası, web siteniz üzerinde gezinen botlar için yol gösterici bir görev üstlenir. Arama motorları doğru bağlantılarla linklenmiş ve akıcı bir geçiş olanağı sunan web sitelerini daha çok odağa alır ve arama sonuçlarına yansıtırlar. Site haritası üzerinde özellikle arama motorlarına tanıtmak istediğiniz sayfalar ve içerikler listelenir ve doru tercihler yapıldığı takdirde başarı kaçınılmaz olur. Bu yollar sayfalarınızı Google’a bildirmiş olursunuz.

Site haritasını düzenli bir biçimde oluşturarak doğru indexleme ve tarama seçeneklerine ulaşır ve hızlı bir yükselişle tarama bütçenize katkıda bulunmuş olursunuz. Site haritası üzerinde listeleme yapmanın sağladığı avantajları aşağıdaki gibi sıralayabiliriz:

  • Arama motorları üzerinde görünürlülük ve hızlı indexlenme.
  • Web sitesi içinde atıl ve derin kalmış sayfaların da indexlenmesi.
  • Site haritası üzerinde listelenen sayfaların ön plana çıkması.

Ayrıca site haritaları yalnızca sayfaları değil, çeşitli içerikleri ve yazıları da listeleyerek algoritmalara katkıda bulunur. Site haritalarının katkısı yalnızca web sitesi sahiplerine yönelik olarak değil Google arama motorlarına da kolaylık sağlar. Site haritası üzerinde listelenen içerikler; görsel metinler, ürün haritaları, mobil sayfalar, videolar, dil sayfası gibi alanlardır.

Site Haritası

3. Robot.txt

Arama motorlarına web sitenizin görünür olmasını istediğiniz dizinlerin gönderilmesi ve içeriklerinizin bu yöntemle geliştirilmesi gerekir. Bu işlem içeriklerinizin arama motorlarında algılanmasını ve ön plana çıkmasını sağlar. Dosyalarınız üzerinde herhangi bir değişiklik yapmanıza gerek kalmadan tarayıcıya ulaşmanızı hedefleyen Robot.txt dosyaları sitenizin hızlı taranması açısından büyük önem taşır. Bu işlem arama motorlarına, hangi yazılımlara erişim izni verdiğiniz bilgisini iletir.

Robot.txt dosyalarıyla ilgili arama motorlarına nokta atışı bir ifadeyle komutlar gönderilmelidir. Bu komutlar arama motorlarına verilen izinleri ifade edecektir. Hatalı girişler sonuç almanızı engelleyecektir. Bu iletilerde bir komut kısmı bir de dizin kısmı bulunur. Dizinlerde büyük harf ve küçük harf ayrımı yapılır ancak komutlarda yapılmasına gerek yoktur. Komutlar aşağıdaki biçimlerde kullanılır:

  • User – agent: arama robotlarından sitenize girmesini istediğiniz ve istemediğiniz seçeneği belirtmenizi sağlayan komuttur. User – agent komutuyla web sitenizin taranmasına iin vermediğinizi belirtmiş olursunuz. User – agent komutu sonrasında yazılan arama motorunu işaret eder.
  • Alow: Bu komut, işlemde işaret ettiğimiz arama motorunun geçerli dizinimizi taramasına izin verdiğimiz anlamında kullanılır.
  • Disallow: Bu komut ise yine işlemde işaret ettiğimiz arama motorunun söz konusu dizinimizi taramasına izin vermediğimiz anlamında kullanılır.
  • Noindex: Web siteleri üzerinde hata verildiği durumlarda kullanılabilen tüm dizinleri kaldırma komutudur.

4. Mobil Uyum

Günümüzde internet kullanımı ağırlıklı olarak cep telefonları üzerinden sağlanmaktadır. Dolayısıyla web sitenizin mobil uyumlu olması bir zorunluluk olarak görülmelidir. Hedef kitlenizin büyük oranda mobil internet kullanıyor olduğunu benimseyerek Teknik SEO çalışmalarınızı yaparsanız başarınızda büyük bir katkısı olacaktır. Arama motorlarında mobil dizinlerinizin tanıtılması ön plana çıkmanızda oldukça etkilidir.

Teknik SEO dinamikleri mobil uyumluluk olmadan tam anlamıyla işe yaramayacaktır. Öte yandan mobil uyumlu web sitesinde ise birçok şey sizin ekstra bir çabanız olmadan gelişecektir. Özellikle WordPress gibi platformlar üzerinden oluşturulan web siteleri doğrudan mobil uyumlu olarak çalışmaktadır.

Teknik SEO çalışmalarının mobil basamağının tam etkinlik sağlaması için mobil uyumluluğu bazı test aşamalarından geçirilmesi gerekmektedir. Bu testlerle beraber incelenmesi ve tamamlanması gereken unsurları aşağıdaki gibi sıralayabiliriz:

  • Web sitesi üzerinde yer alan açıklamalar ve etiketler mutlaka mobilde de aynı şekilde çalışmalıdır.
  • Arama motorları için yapılan kodlamaların mobil sürümde de çalışıyor olması büyük önem taşıyor. Bu doğrudan mobil sürümün algoritmaya etki etmesini sağlar.
  • Site içindeki içerik haritalarının bağlantıları ve linkleri doğru çalışıyor olmalıdır. Bütün linklerin web üzerinde olduğu gibi mobilde de işlenmiş olması ve çalışması önemlidir.
  • Web sitesi üzerindeki kadar (hatta daha fazla) mobil site kullanımı da yeterince hızlı olmalıdır.

Mobil Uyum

5. SSL Ekleme

Günümüzde internet kullanımının en önemli noktalarından biri bilgi güvenliğidir. Web sitenizle hem kendinizin hem de kullanıcılarınızın güvenliğine dikkat etmek web sitesi sahibi olarak sizin sorumluluğunuzdadır. Bu güvenliği sağlamak hali hazırda kullanıcılarınızı kendinize bağlamanız için de önemlidir.

SSL, web siteniz üzerinde banka bilgileri, kişisel bilgiler ve şifrelerin özel olarak korumaya alınması ve şifrelenmesini sağlar. SSL eklemesi yapıldığında web sitesi http değil HTTPS olarak işaretlenmiş olur.

SSL’in çalışma prensibi, kullanıcılar ile web sitesi arasında kurulan şifreli bağlantı üzerinden güvenli bir bağlantı oluşturmaktır. Bu yöntemle kullanıcı kesintisiz ve güvenli bir gezinme sağlayabilir. Bu kullanım sırasında SSL, arka planda “handshake” protokolünü çalıştırır ve kişisel bilgiler ve şifreler için tam güvenlik sağlar. Bu yöntem sızmalara ve virüslere engel olarak veri hırsızlığını önler.

SSL aşağıdaki sıralamaya göre çalışır:

  • İlk olarak SSL sertifikası private key aracılığı ile sertifikasyon haritası kurulumunu gerçekleştirir.
  • Alan adı doğrulama sertifikası ise public key aracılığı ile kullanıcıların bilgilerini şifreler.
  • Kullanıcılar web siteniz üzerinde gezinirken bütün veriler ayrı ayrı şifrelenir ve bunların hepsi private key’e bağlanır.

6. Checklist Oluşturma

SEO Checklist (kontrol listesi), Teknik SEO çalışmalarınız sırasında gözden kaçmış olabilecek olan işlemleri tekrar değerlendirerek hatalı olarak uygulanan işlemleri düzeltmenize yardımcı olur. Bu işlem oluşturulan bir liste üzerinden web sitesinde detaylı inceme yaparak gerçekleştirilir. Checklist, hataları düzeltmek için bir yol haritası çizer.

SEO Checklist yapmak temelde üç ayrı aşamada tamamlanır. İlk olarak Teknik SEO çalışmalarına başlamadan önce hali hazırda web siteniz bir süredir kurulu durumda ise neler yapılması gerektiğini görmek için SWOT analizi ve başlangıç Checklist’i oluşturmak gerekir. Bu çalışma bize Teknik SEO için bir harita çıkarır.

İlk aşama kontrollerimizden sonra SEO çalışmalarımızı tamamlayınca eksik kalan bir çalışma var mı diye kontrol etmek için yeni bir Checklist yapılır. Bu aşamada ortaya çıkan eksiklikleri yapılan hatalar olarak değerlendirebiliriz. Hatalı Teknik SEO çalışmaları için yapabileceklerimize ayrıca “Teknik SEO hataları nasıl giderilir” başlığımızda değineceğiz.

Üçüncü olarak belirtmek gerekir ki ne Teknik SEO çalışmaları ne de Checklist oluşturma bir kerelik işlemler değildir. Bu işlemler sürekli olarak tekrarlanmalı ve web siteniz için bir rutine oturmalıdır. İnternet dünyasında her gün yeni web siteleri hizmete açılıyor ve bu işlemler milyonlarca web sitesi için gerçekleştiriliyor. Rakiplerinizin önüne geçebilmek için Teknik SEO çalışmalarınızda fire vermemeniz gerekir.

Sağlıklı bir Teknik SEO çalışması için Checklistinizde bulunması gereken maddeleri aşağıdaki gibi sıralayabiliriz:

  • Site mimarisi ve görsel optimizasyon
  • İndeks ve tarama seçenekleri
  • İçerik haritası oluşturma
  • Çoklu dil kullanımı
  • Meta açıklamaları
  • Mobil uyumluluk
  • Görsel açıklamaları
  • Ölçümleme
  • Sitenizin hız performansı
  • Sitenizdeki kodlama sorunları
  • Sitenizin ulaşılabilirliği
  • İçerik kalitesi
  • Sitenin kullanılabilirliği

Bu maddelerin nasıl uygulanacağını ise yazımızdaki başlıklardan yararlanarak görebilirsiniz.

Teknik SEO Hataları Nasıl Giderilir?

Web sitelerini arama motorlarına uyumlama aşamalarında pek çok Teknik SEO hataları yapılmaktadır. Bu hataların sonucunda bütün emeğiniz boşa çıkabilir ve sitenizin görünürlülüğü tehlike altına girebilir. Görünürlülük dışında sitenizde çok kısa süre durup çıkan ziyaretçi sayısındaki artış ya da sitenizin yavaşlaması gibi birçok sorun ortaya çıkabilir.

Web sitenizi mükemmel hale getirmeye çabalarken gözden kaçırdığınız noktalar sürekli verimliliğinizi sekteye uğratabilir. Bu hatalar zaman içinde büyür ve sitenizin güvenilirliğini azaltır. Sitenizin güvenilirliği zedelenirse arama motorlarında alt sıralara düşmek kaçınılmaz olur.

Teknik SEO aracılığıyla yapılan bu hataların giderilmesi uzantılar sayesinde daha kolay bir hal alıyor, Öncelikli olarak bu uzantıları kullanmak suretiyle hataların kaynağına ulaşabilirsiniz. Sonrasında çözüm için ne yapmanız gerektiğini bilmeniz gerekir.

Teknik SEO hatalarını tespit etmek için kullanabileceğiniz uzantılardan bazılarını şöyle sıralayabiliriz:

  • Semrush
  • Ubersöner
  • Google Sayfa Hızı

Peki, ne gibi Teknik SEO hatalarıyla karşılaşabiliriz ve bunlara nasıl çözüm bulabiliriz? Yazımızın devamında belli başlı Teknik SEO hatalarını ve çözüm yollarını inceleyeceğiz.

SEO Hataları Nasıl Giderilir

1. Web Sitesinde Hız Hatası

Web sitenizin hızı en az içeriğin kalitesi kadar önemli bir konudur. Eğer sitenizde hız sorunu yaşıyor ve bu noktada çok fazla hata yapıyorsanız arama motorlarında öne çıkma olasılığınızı yitirirsiniz. Site hızı hem kullanıcınızın sayfanızda daha fazla vakit geçirmesini sağlar hem de Google algoritmalarında siteniz daha çabuk üst sıralara yükselir. Web sitenizin başarısı ve ulaşılabilirliği hızıyla doğru orantılıdır.

Siteniz üzerinde hız problemi yaşıyorsanız, sırasıyla bakmanız gereken belirli noktalar vardır. İlk olarak site içerisinde kullandığınız görsellerin boyutlarını kontrol etmenizde fayda var. Görsellerin boyutları gereğinden daha fazlaysa bu siteniz içinde gezinme hızını yavaşlatır. Bu durum kullanıcılarınızın sitenizden çabuk ayrılmasına sebep olabilir.

Ayrıca arama motorlarında görsel boyutlarınız yüzünden yükleme problemi yaşayabilirsiniz. Görselleriniz arama motorlarında yüklenemezse, ilgi odağı bir sayfaya sahip olamazsınız. Üstelik yavaşlayan siteniz algoritmaya takılmaz ve üst sıralara yükselmenizi engeller.

Hız konusunda dikkat etmeniz gereken bir diğer unsur da Java Script, html ve CSS kullanımında aşırıya kaçmamaktır. Özellikle html kullanımı konusunda dikkatli olmazsanız büyük boyutlu sayfa hatası yüzünden yavaşlık problemi yaşamanız kaçınılmaz olur. Kodlamalar konusunda kullanımınızı sınırlandırabileceğiniz gibi bu konuda destek sağlayan Teknik SEO araçlarını kullanarak hızınızı yükseltebilirsiniz.

Hız problemleri için Teknik SEO çözümü sağlayan uzantılar:

  • Resim Boyutu Bilgisi
  • Google Sayfa Hızı

2. Yazı Başlıklarının Hatalı Kullanımı

Site içi yazılarımızda kullandığımız başlıklar, SEO için en önemli kriterlerden biri olarak değerlendirilebilir. Özellikle sitenizi Google üzerinden üst sıralara taşıyan algoritmalar başlık uyumuna bağlı olarak işler. Bu sayısal değer açısından sıralama kriterlerinin karşılanmasını sağlamasının yanında kullanıcıların dikkatini çekmek açısından da önemlidir. Başlığın seçiminde kısa, net ve konu açısından özetleyici olmakta yarar vardır.

Sayfa başlıklarında önemli kriterleri aşağıdaki gibi sıralayabiliriz:

  • En fazla 60 karakter uzunluğunda başlık seçimi yapılmalı.
  • Nokta atışı anahtar kelime bulunmalı.
  • Birden fazla anahtar kelime ilişkilendirilmeli ve en önemli anahtar kelime 1. Başlık olmalı.
  • Sık sık sayfa başlığı değişikliği yapılmamalı.
  • Her başlık için bir defa görüntüleme sağlanmalı.

3. Görsel Açıklamalarında Etiket Hataları

Görsellere yazılan alt açıklama yazıları, site için en önemli etiketleri içerir. Görselle eşleştirilen bilgiler, hem yazı hakkında açıklayıcı bilgiler içerir hem de merak uyandırır. Görseller arama motorlarında sayfaların tercih edilmesinde önemli rol oynayan içeriklerdir. Ancak bazı durumlarda görsel yeterli merakı uyandırmayabilir hatta görsel o anda sayfaya yüklenemeyebilir.

Görselden etkilenmeyen ya da görseli görüntüleyemeyen kullanıcı, resim altına yazılan etiket sayesinde yazıyı merak edebilir. Bu yöntem clickbait (tık tuzağı) olarak adlandırılan uygulamaya benzer. Ancak bu yöntemi kullanırken içeriğinizin doluluğuna ve kalitesine de özen göstermeniz gerekir. Yalnızca görsel ve açıklama yazısını çarpıcı hale getirip içeriği boş ve sönük bırakırsanız bu da bir Teknik SEO hatası olacaktır.

Kullanıcılar içeriğinizin sönük olduğunu düşünürse hızla sitenizi terk edecek ve “hemen çıkma” oranınız yükselecektir. Sitede geçirilen ortalama zamanın düşmesi sayfanızın aramalarda alt sıralara düşmesine sebep olacaktır.

Etiket kullanımlarınızı kontrol altında tutabileceğiniz en doğru uygulama “Tag Assistant” adlı uzantı olabilir. Uzantı site içindeki etiket kullanımlarınızın analizini yaparak size yol gösterecektir. Bunun yanında içeriğinizin dolgunluğunu sağlayabilirseniz iki sorunu birden çözüp bir adım daha ilerlemiş olursunuz.

4. Meta Açıklamalarında Yapılan Hatalar

Tıklama oranını artıran en önemli konulardan biri meta açıklamalarıdır. Aslında yazı başlıkları ve görsel açıklamaları gibi meta açıklamaları da ilgi çekici ve net ifadelerle içerik hakkında merak uyandırmak için tercih edilir. Ancak meta açıklamalarının en çok fark yarattığı nokta, içerikler satış için tanıtılan bir ürün hakkındaysa ortaya çıkabilir. Meta açıklaması bu noktada ürün veya hizmet hakkında merak uyandırıcı mesajlar içermelidir.

Meta açıklamasının içeriği açıklayıcılık ve merak uyandırmak açısından çözülmüş olabilir. Ancak bundan daha önemli bir konu da bu açıklamanın uzunluğu sorunudur. Optimal uzunluk yani Google snippetlerinin meta açıklamaları üzerinde yaptığı kısaltmalar, bu yazıların uzunluğu üzerinde de çalışma yapmanızı gerektirir. Ortalama 50 ila 160 karakter aralığında bir kullanım oranı önerilen uzunluktur. Bu değerlendirmeyi yaparken açıklamanızın dikkat çekici olmak zorunda olduğunu aklınızdan çıkarmamalısınız.

Meta açıklamalarında ortaya çıkabilecek en önemli sorun ise gereksiz uzunlukta ya da karmaşık açıklama yazımıdır. Bu durumda arama motoru yazınızı bir anlam ifade etmeyen sıralı kelimelere indirgeyebilir ve bu durumda hedeflediğiniz kullanıcıya ulaşmanız zorlaşır.

Sonuç

Teknik SEO çalışmaları hakkında detaylı bir rehber olarak hazırladığım bu yazımda web sitenizin gereksinimleri için düşünülmesi gereken önemli ayrıntılara değindik. Unutulmamalıdır ki Teknik SEO’nun başarılı bir sonuç vermesi sürekli tekrarlanmasından geçer.  Yazımızdaki Checklist maddeleri ve Teknik SEO’ya dair önemli başlıkları başarılı bir web site oluşturmada bir yol haritası olarak kullanabilirsiniz.

Teknik SEO Hizmeti Nedir?

Teknik SEO hizmeti genellikle SEO uzmanları veya dijital pazarlama ajansları tarafından sunulur ve sürekli bir süreçtir. Bu hizmet, web sitesinin teknik altyapısını güçlendirerek arama motorlarındaki görünürlüğünü ve sıralamasını iyileştirmeyi amaçlar. Teknik SEO’nun başarılı bir şekilde uygulanması, organik aramalardan daha fazla trafik çekilmesine ve dolayısıyla web sitesinin genel başarısına katkıda bulunur.

 

İlgili Makaleler

Bir yanıt yazın

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir

Göz Atın
Kapalı
Başa dön tuşu